Besegra eller avdunsta – forsavitt binaritetens dodlage kungen dejtingappen Tinder

Besegra eller avdunsta – forsavitt binaritetens dodlage kungen dejtingappen Tinder

Mig har utvecklat karna genmale bortom e binart ‘ja’ alternativt ‘nej’

Hurdan ser emedan saken da senmoderna leken alternativt spe ut nar det galler dejting, flir och manskliga relationer? I vastvarlden torde vi, atminstone i teorin, befinna precis fria att precisera vara egna spelregler nar det galler relationsbyggen, andock hurda ser spelplanen ut sam hurdan paverkar saken da var mojlighet att leka?

Det ager hant undertecknad spann manga tillfallen att hanar sasom mig inneha matchat tillsamman gallande den digitala dejtingappen Tinder pa rak arm efter nago matchning fyrar av tre alternativt fyra ja/nej-fragor darfor at sedan konstatera att vi kunde traffas. I uppsyn sikte postumt att avstyra intervjuformatet kanske sjalv icke ager stallt synonym fragor tillbaka tillsammans e pa svenska klassiskt ”sjalv da?”, utan sjalv inneha forsokt offerera en besvarande tillsamman f tillaggsinformation och detaljer som uppsyn samtalspartner har opportunitet att anmark fortsattningsvis. Nar ”forslaget” om att ses enar stalls – i centrum uppfattning alltfor snabbt – har sjalv allena oftast ingen feeling itu huruvida mig rentav skulle existera hagad av att ses alternativ icke.

Den sasom sig i leken skanker, saken da far leken fordraga lyder e gammalt ordstav

Att betrada nago traff tillsamman nagon utsocknes person som du traffat i en sammanhang forknippat tillsamman sex och lov samt saso befinner sig kantad av bade individens och samhallets forvantningar kan besta atminston sagt energikravande.

Mannen forvantar sig i det har fallet naturligtvis e svar samt verkar odla fastning saso genomforbart onska lite mo en forlikning om att ett meeting skal handa fore chatten dor ut. Mi allena upplever framfo att det ar fa av nagon overtradelse att proponera e meeting innan nog jatte- enighet age etablerats sam hag vackts. Vi driver narvarande absolut klargjort annorlunda (interaktionella) projekt alternativt med andra glosa lirar vi annorlunda interaktionella parti, kungen ett ban sasom i sin svang astadkommer fortjanst villig forsvinna anvandares prov mo relationsbyggen.

Tinder sasom bana utgar fran en spelkortsliknande skapa darbort brukare presenteras stav andra anvandares profiler inom nagon saker valbar radie fran ett jag. Darfor att folja vidare i ”spelet” plikt anvandarna eller spelarna svepa (svajpa) antingen moderat for att gilla alternativ vanster darfor att avvisa en image https://brightwomen.net/indiska-kvinnor/, nago til gangen. Nar tvenne anvandare ager indikerat att do bagg uppskattar varandras profiler erhalla ett matchning sasom bada anvandarna far ett avisering om. Genast kan kommand kli tas, vilket innehaller en mall itu forbindelse alternativt samspel mellan anvandarna, vanligtvis med avlastning av appens chattfunktion.

Ehuru anvandarna allareda for nagon matchning har behovt bedoma nago anvandares image sam plocka lage mo huruvida personen i be om nagot befinner si e man kunde klura sig dejta eller inte, befinner si det den eventuella samfardsel sasom foljer postumt nago matchning som avgor om ett kroppsli mote har lokal eller ej. Karaktaristiskt stav hygglig saken dar narvarande kontakten ar hurda radslan darfor att bliva sa kallat ghostad- (ignorerad utan klarlaggande) kan observeras i hur chattsamtalen organiseras med bistand bruten en bade bakatpekande och framatpekande fragemonster, ofta i form itu en kvittering itu det den andra exakt sagt efterfoljt itu en ja/nej-fraga. Det har kommunikativa beteendet observerar social-vetaren Christian Licoppe sasom age granskat Tinder-chattar emellan e tjugotal heterosexuella man sam kvinnor i Frankrike som age matchat tillsammans varandra

Dessutom nar mer vidga fragor stalls alternativt en konsument erbjuder en aning mer evolution underrattelse forsavit sig jag fogas aven narvarand konkreta svarsalternativ mot. Det har beteendet signalerar ett medvetenhet forsavitt att det kan besta tids- samt energikravande stav saken da andra att ge e langre, mer ingaende samt oppet besvarande, resonerar Licoppe. Svarsalternativen sam de binara ja/nej-fragorna befinner si namligen satt att ledsaga samtalet fortsattningsvis sam slingra att chatten dor ut.


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *